Kærlighedens manualer

"Det slår aldrig fejl. Hver gang jeg af omstændighederne bliver tvunget til at forholde mig til en ny digital triumf på markedet, opstår dilemmaet: Bliver tingene fra nu af forenklede eller bliver de tværtimod mere uoverskuelige?"

Trængsler og Tølva

Enhver som har måttet undvære sin computer i fjorten dage på grund af fejl i maskineriet, forstår mine trængsler. Og ikke bare fjorten computerløse dage, nej dage on and off. Den ene med forvisningen om, at nu var alt i den skønneste orden. Den næste, tilbage hvor man startede. Alt sammen på grund af noget så banalt som skiftning af et antivirusprogram.

Trænglserne inkluderede desværre også udbyderen af anitivirusprogrammet. Her var enhver kommunikation udelukket. Forsøgte man at ringe, kom man til at snakke med sin selv i en telefonsvarer. Afsendte mails forblev ubesvarede, indtil alt gik i sort, og resten var tavshed.

Heldigvis kender vi en lokal computerekspert, som forstod at bringe dem til ophør. Med sang og gode historier og teknisk know how! Og sådan må det nødvendigvis være, for kikker man mod Island, hvad jeg med forkærlighed gør, til denne højteknologsike nation med solide forbindelser til, hvad der måtte befinde sig himmel og jord - ja, så har man dér allerede længe haft eksperter ansat, eller ligefrem medier, som ved, at teknik alene gør det ikke.

Så kære udbyder af teknologisk udstyr, se virkeligheden i øjnene! Hold op med at gemme dig bag din telefonsvarer eller de mails, du alligvel aldrig besvarer. (Sjovt nok fejler kommunikationslinjen intet, før pengene er rullet ind på kontoen.) Ansæt en tølva-ekspert, som det hedder på islandsk. T for telekomminikation, v for vølven, oraklet. Jo før, jo bedre.