Kærlighedens manualer

"Det slår aldrig fejl. Hver gang jeg af omstændighederne bliver tvunget til at forholde mig til en ny digital triumf på markedet, opstår dilemmaet: Bliver tingene fra nu af forenklede eller bliver de tværtimod mere uoverskuelige?"

Rigtige mænd

Rigtige mænd gider ikke bruge tid i samtalekøkkenet, forlyder det. Kvalitetstiden foregår på wc. I sit stille sind kan man tilføje, at der er intet nyt under solen. Men hvorfor melder de ikke klart ud, mændene? Hvorfor lusker de af og forsvinder?

De har tilmed flere nødudgange: Hold i ryggen, lyskenskade o.l. Men indtil for nylig troede jeg, det var forbeholdt enkeltstående tilfælde. Mænd, der lige før en stor fest eller anden krævende begivenhed, lægger sig med hold i ryggen for eksempel. Men det er langt mere udbredt, viser det sig.
For nylig skulle der være barnedåb hos en veninde og hendes mand. For mandens vedkommende var han måske nok blevet far en anelse sent i livet, men var i øvrigt rask og særdeles veltrimmet. Tiden for barnedåben nærmede sig, der var tusind ting at gøre inden døre. Men af en eller anden grund, som først senere er gået op for mig, sås min venindes mand for første gang nogen sinde liggende på alle fire i haven og luge! Og ikke kun i staudebedet, nej inde under bøgehækken også! Det kunne vel tænkes, at nogen af gæsterne havde et skarpt blik for den slags.

Resultatet udeblev ikke. Han fik et hold i ryggen og var nær aldrig kommet ud fra bøgehækken igen. De sidste travle dage op til barnedåben gik med at køre ham til fysioterapeut og tilbage igen. Barnedåben havde været for meget for staklen. Måske også det at blive far ved nærmere eftertanke – og ægtemand! Måske livet i det hele taget.